Kannekens (1965) is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij studeerde bedrijfseconomie en accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Kannekens werkte meer dan vijftien jaar bij Unilever, waar hij onder meer algemeen directeur was van Mora Benelux en financieel directeur van de IgloMora Groep. Sinds 2006 is Kannekens verbonden aan PARK Corporate Finance. Verder is hij  Commissaris bij de VDR Bouwgroep (Metabouw), Cherry Valley ltd. en bij de biotech/healthcare bedrijven ACS Biomarker en TripleMed. Volgens The Alwaysbemobile Company heeft Kannekens  specifieke expertise in fusie- en overnamevraagstukken en "een bijzondere focus" op consumer foods, retail, biotechnologie en gezondheidszorg.

De Raad van Commissarissen van The Alwaysbemobile Company bestaat verder uit Frans van der Kolk, Gauthier De Brabandere, Marc van Eijkelenburg en John Jaakke (voorzitter).

The Alwaysbemobile Company herbergt de gespecialiseerde retailformules Profile Tyrecenter, James Auto & Service, Autoglaz en AH Autoherstel. Het Benelux-netwerk van Profile Tyrecenter omvat meer dan 225 vestigingen.