Grote verliezen Q1 voor ATU in Duitsland

De grootste werkplaatsformule van Duitsland – Auto-Teile-Unger (ATU) – heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 67,4 miljoen euro verlies gedraaid.

Ook is de cashflow negatief, groeien de financiële verplichtingen en is in Q1 het aantal medewerkers afgenomen met bijna vijfhonderd. Vooral het slechte weer krijgt de schuld, zo tekent het vakblad Automobilwoche op uit de mond van het geplaagde bedrijf. Klanten hebben langer gewacht met hun bandenwissel en dat heeft veel omzet gescheeld. Die is voor een groot deel verschoven naar april en mei, zo blijkt volgens ATU uit de cijfers. Beide maanden noteren een hogere omzet dan dezelfde periode in 2012.

Ondanks de slechte cijfers maakt ATU zich naar eigen zeggen geen zorgen voor de liquide middelen op de korte en middellange termijn. De keten is eigendom van het Amerikaanse hedgefonds KKR. Die moet niet alleen een oplossing zien te vinden voor de rente wegens lopende schulden maar ook voor de per 2014 verplichting tot afbetaling van zo’n zeshonderd miljoen euro aan leningen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Jammer, maar helaas. Ik vind het een mooie keten, mooi bedrijf maar mi laten zij een aantal prachtige kansen liggen. Zonde van dit bedrijf maar zo komen ze er niet.

Geplaatst door: ruth jacobus op
Grote verliezen Q1 voor ATU in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Grote verliezen Q1 voor ATU in Duitsland

De grootste werkplaatsformule van Duitsland – Auto-Teile-Unger (ATU) – heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 67,4 miljoen euro verlies gedraaid.

Ook is de cashflow negatief, groeien de financiële verplichtingen en is in Q1 het aantal medewerkers afgenomen met bijna vijfhonderd. Vooral het slechte weer krijgt de schuld, zo tekent het vakblad Automobilwoche op uit de mond van het geplaagde bedrijf. Klanten hebben langer gewacht met hun bandenwissel en dat heeft veel omzet gescheeld. Die is voor een groot deel verschoven naar april en mei, zo blijkt volgens ATU uit de cijfers. Beide maanden noteren een hogere omzet dan dezelfde periode in 2012.

Ondanks de slechte cijfers maakt ATU zich naar eigen zeggen geen zorgen voor de liquide middelen op de korte en middellange termijn. De keten is eigendom van het Amerikaanse hedgefonds KKR. Die moet niet alleen een oplossing zien te vinden voor de rente wegens lopende schulden maar ook voor de per 2014 verplichting tot afbetaling van zo’n zeshonderd miljoen euro aan leningen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Jammer, maar helaas. Ik vind het een mooie keten, mooi bedrijf maar mi laten zij een aantal prachtige kansen liggen. Zonde van dit bedrijf maar zo komen ze er niet.

Geplaatst door: ruth jacobus op