GlasGarage sluit deal met Dekra over elektronica in autoruiten

GlasGarage heeft een overeenkomst gesloten met Dekra voor het beoordelen van alle werkprocedures voor de reparatie van autoruitschades.

Autoruitreparaties

Met deze overeenkomst wil GlasGarage de kwaliteit van autoruitreparaties nog beter waarborgen. Tevens wil men hiermee voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen. Volgens GlasGarage is het beoordelen nodig omdat er steeds meer high-tech hulpmiddelen in de voorruit worden verwerkt, zoals regensensoren, GPS, Head-Up displays, voetgangersdetectie, afstandmeter en rijbaansignaleringen. Deze hulpmiddelen maken een autoruitschade een stuk complexer. Onjuiste handelingen tijdens vervanging of reparatie kunnen de veiligheidssystemen ontregelen, waardoor de systemen niet nauwkeurig of helemaal niet meer werken.

Resetten

Commercieel Directeur Leo Smid ziet steeds meer auto’s met deze hulpmiddelen in de werkplaatsen: "Niet iedereen is in staat om dergelijke ruiten te vervangen. Het is belangrijk om de juiste handelingen te verrichten en in de juiste volgorde. Dit gaat dus verder dan alleen een ruit vervangen. Het kan ook voorkomen dat we na afloop bepaalde systemen moeten resetten en/of kalibreren."

Dekra zal een beoordelingstraject voor GlasGarage gaan uitvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GlasGarage sluit deal met Dekra over elektronica in autoruiten - Automobielmanagement.nl

GlasGarage sluit deal met Dekra over elektronica in autoruiten

GlasGarage heeft een overeenkomst gesloten met Dekra voor het beoordelen van alle werkprocedures voor de reparatie van autoruitschades.

Autoruitreparaties

Met deze overeenkomst wil GlasGarage de kwaliteit van autoruitreparaties nog beter waarborgen. Tevens wil men hiermee voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen. Volgens GlasGarage is het beoordelen nodig omdat er steeds meer high-tech hulpmiddelen in de voorruit worden verwerkt, zoals regensensoren, GPS, Head-Up displays, voetgangersdetectie, afstandmeter en rijbaansignaleringen. Deze hulpmiddelen maken een autoruitschade een stuk complexer. Onjuiste handelingen tijdens vervanging of reparatie kunnen de veiligheidssystemen ontregelen, waardoor de systemen niet nauwkeurig of helemaal niet meer werken.

Resetten

Commercieel Directeur Leo Smid ziet steeds meer auto’s met deze hulpmiddelen in de werkplaatsen: "Niet iedereen is in staat om dergelijke ruiten te vervangen. Het is belangrijk om de juiste handelingen te verrichten en in de juiste volgorde. Dit gaat dus verder dan alleen een ruit vervangen. Het kan ook voorkomen dat we na afloop bepaalde systemen moeten resetten en/of kalibreren."

Dekra zal een beoordelingstraject voor GlasGarage gaan uitvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding