Akkoord in zicht over schulden ATU

De Duitse garageformule Auto-Teile-Unger (ATU) zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben bereikt met zijn belangrijkste schuldeisers.

Daarmee is het probleem (zeshonderd miljoen euro eind Q3) nog niet de wereld uit. Maar de aanstaande overeenkomst over de schuldsanering wordt wél gesloten met de twee grootste belanghebbende partijen: investeringsmaatschappij Centerbridge en een groep fondsen onder aanvoering van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

ATU spreekt van "constructieve" gesprekken over een substantiële aanpak van het probleem. Het management hoopt met meer financiële partners vergelijkbare deals te kunnen sluiten. Het definitieve scenario voor de schuldenafbouw moet in het vierde kwartaal van 2013 definitieve vorm krijgen. Om weer een tijdje vooruit te kunnen, kreeg ATU recentelijk van investeerder Centerbridge een kapitaalinjectie ter grootte van 25 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Akkoord in zicht over schulden ATU - Automobielmanagement.nl

Akkoord in zicht over schulden ATU

De Duitse garageformule Auto-Teile-Unger (ATU) zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben bereikt met zijn belangrijkste schuldeisers.

Daarmee is het probleem (zeshonderd miljoen euro eind Q3) nog niet de wereld uit. Maar de aanstaande overeenkomst over de schuldsanering wordt wél gesloten met de twee grootste belanghebbende partijen: investeringsmaatschappij Centerbridge en een groep fondsen onder aanvoering van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

ATU spreekt van "constructieve" gesprekken over een substantiële aanpak van het probleem. Het management hoopt met meer financiële partners vergelijkbare deals te kunnen sluiten. Het definitieve scenario voor de schuldenafbouw moet in het vierde kwartaal van 2013 definitieve vorm krijgen. Om weer een tijdje vooruit te kunnen, kreeg ATU recentelijk van investeerder Centerbridge een kapitaalinjectie ter grootte van 25 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding