Kanta Automaterialen B.V. maakt sinds 1995 deel uit van het Brezan-netwerk en exploiteert verkooppunten in Hoogvliet, Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis en Dirksland. Eigenaar Ed Kanij zal na de overname het management van de Centrale Organisatie van Brezan versterken in de rol van Manager Business Development. Bij de vijf betreffende Brezan-verkooppunten zijn in totaal 22 mensen werkzaam. In de komende weken worden de formaliteiten rond de overname afgerond.

Kanij was, voordat hij franchisenemer werd, al sinds 1985 in diverse functies actief in het Brezan-netwerk. "Ik wil al langer mijn kennis en ervaring ten dienst stellen van het landelijke netwerk. Bij het Management van Brezan was daar een gewillig oor voor te vinden, maar die rol zou uiteraard niet te combineren zijn met het runnen van mijn vijf verkooppunten. In goed overleg zijn we de overname overeengekomen".

Cor Baltus, CEO van Brezan: "Ed Kanij heeft een mooi bedrijf opgezet en zijn enorme kennis en ervaring kunnen we nu voor het gehele Brezan netwerk inzetten. Ed zal zich richten op het verder ontwikkelen van een aantal zwakke gebieden in ons netwerk. Maar vooral zal zijn praktische kennis heel goed inzetbaar zijn bij het optimaliseren van ons product portfolio."