Er zullen filialen dichtgaan, hoewel het exacte aantal nog niet vaststaat. Ook op het hoofdkantoor in Weiden gaan ontslagen vallen.

Volgens directeur Norbert Scheuch moet ATU de omvang van de organisatie aanpassen aan de (slinkende) omzet. In de Duitse regionale krant ‘Der Neue Tag’ zegt Scheuch geen andere uitweg te zien om uit de financiële problemen te komen. Met name de hoge maandelijkse huurlasten vormen al geruime tijd een obstakel.

Het is niet de eerste keer dat ATU banen schrapt, want in het recente verleden zijn er op landelijke schaal in Duitsland al tweeduizend banen verloren gegaan. De drastische ingrepen zijn extra pijnlijk aangezien ATU bij onze oosterburen de marktleider is wat betreft  merkonafhankelijke garageformules. Behalve in eigen land is ATU ook actief in Nederland, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. Bij de onderneming zijn ongeveer twaalfduizend mensen in dienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding