Garage360 is een collectief van garagehouders voor garagehouders. Door het inkoopvolume te combineren worden veel betere condities met de leveranciers afgesproken. Doordat het een initiatief van de garagehouders zelf is zijn er aan het lidmaatschap geen kosten verbonden en staat het de ondernemer vrij om zelf te beslissen of hij iets wel of niet via het collectief koopt of niet.

"De garagebranche heeft het moeilijk, erg moeilijk" stelt Ginger Eman, één van de initiatiefnemers, samen met Jan van Delft, met jarenlange ervaring in de branche. "Er is een enorme behoefte en noodzaak om de kosten te laten dalen en tegelijkertijd om de klant en het echte werk – het onderhouden en repareren van de auto’s – alle aandacht te geven. Door alle inkoopzaken via het collectief te laten verlopen spaart de ondernemer heel veel tijd en heeft de zekerheid dat de inkoopcondities uitstekend zijn. Dat is een grote zorg minder."

Alles in en om het bedrijf kan via de site on-line besteld worden, vandaar die "360" in de naam, 360 graden in en om het bedrijf: Garage360. Garage360 start met 21 non-core producten zoals telefonie, energie, bedrijfskleding, garageverzekeringen, afvalverwerking etc. "Per 1 januari aanstaande zullen ook core-producten besteld kunnen worden, denk hierbij aan onderdelen en plaatwerk" ligt Eman toe. "Via een 2-step distributiesysteem zullen dan originele onderdelen (OEM en OES) en namaak (Matching Quality) rechtstreeks, zonder tussenkomst van grossiers, bij de leden afgeleverd worden. Minimaal tweemaal per dag"

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding