De jongste toetreder heeft net als de overige 99 universele garages het trainingsprogramma van EasyDiesel met succes doorlopen. Amper twee maanden nadat de eerste garagist werd aangesteld, staat de teller nu al op honderd. Sator verwacht in 2015 nog eens driehonderd Qualified Diesel Specialisten aan te stellen.

Het predicaat Qualified Diesel Specialist vloeit voort uit het Sator-concept EasyDiesel, dat focust op onderdelen, trainingen en het juiste gereedschap om dieselreparaties laagdrempelig te maken en kennis bij de garagist te vergroten. Veel omzet in het universele kanaal gaat volgens Sator verloren omdat reparaties aan dieselmotoren als complex worden ervaren. EasyDiesel beoogt de garagist in staat te stellen voortaan de diagnose en reparaties zelf uit te voeren en zo deze omzet vast te houden.

Qualified Diesel Specialisten kunnen gebruik maken van een aantal faciliteiten, waaronder het Test & Go ruilprogramma en een helpdesk. Tevens kunnen ze beschikken over originele dieselonderdelen van Bosch, Delphi, Denso en VDO. Het assortiment is direct uit voorraad leverbaar via de deelnemende grossiers (EasyDiesel Preferred Partners), MijnGrossier.nl en ikwilonderdelen.nl.  

Inmiddels is het EasyDiesel concept ook in België geïntroduceerd; de eerste informatieavonden zijn volgeboekt.