Vier procent ondersteunde de stelling – ‘aansluiten is een must’ – en 61 procent was het ermee oneens; 35 procent vinkte ‘geen mening’ aan. Overigens was de respons op de poll, ingegeven door de voortgaande schaalvergroting in de Nederlandse grossiersmarkt, ongewoon hoog: er werd 4045 keer gestemd.

De ontwikkelingen in grossiersland vormen één van de topics op AM’s evenement Driving Business Aftermarket (1 juli, Kasteel de Vanenburg te Putten). In een gefilmd interview geven drie partijen hun visie op de recente schaalvergroting in hun markt: Adriaan Roggeveen (Sator Holding), Cor Baltus (CEO PartsPoint/Brezan) en Marcel Streppel (Managing Director Doyen Auto).

Inmiddels staat er een nieuwe poll op de site van Automobiel Management. Deze is gewijd aan de fiscale plannen van het kabinet. BPM-afbouw en ten slotte -beëindiging is een van de opties. Gaat de autobranche daarvan de vruchten plukken of zal zo’n maatregel niets opleveren? U kunt nu uw stem uitbrengen.