Van Esch beschikt over marktervaring met zowel carrosserie- als autoruitschadeherstel. Sinds 2010 ondersteunt hij als zelfstandig ondernemer bedrijven in de branche op commercieel gebied.

De voormalige Alwaysbemobile-formule is na de verzelfstandiging sinds januari 2015 een coöperatieve vereniging en omvat momenteel zeventien vestigingen, verspreid over het hele land. De doelstelling is om zo snel mogelijk te groeien naar ongeveer zestig aangesloten vestigingen.  "Deze groeistrategie moet ertoe leiden dat landelijk sturende opdrachtgevers nog beter bediend kunnen worden ingeval van autoruitschade", aldus het bestuur. Binnen de uitbreiding van het netwerk is er ruimte voor full service Autoglaz-vestigingen en voor Autoglaz-sterpunten. Laatstgenoemde moeten helpen het netwerk ‘fijnmazig’ te maken en voeren autoruitherstel naast hun bestaande automotive dienstverlening.

Verder wil de formule "een grotere inspanning richting de markt" gaan leveren,  om meer samenwerkingen te kunnen sluiten met landelijke opdrachtgevers in de verzekerings- en leasehoek en een grotere naamsbekendheid te verwerven. Onlangs is Autoglaz een pilot gestart met ‘klaar-terwijl-u-wacht-service’.