Beide partijen hebben al een overeenkomst getekend. Met de overname bouwt Mobivia haar Europese netwerk uit dat rond de 2.000 vestigingen en een jaaromzet van zo’n 2,7 miljard euro.

ATU is momenteel nog eigendom van enkele institutionele investeerders. Mobivia stelt wel als eis dat ATU met de grootste verhuurders van haar vestigingen een langjarige vermindering van de huurkosten overeen kan komen. Die huurkosten worden gezien als grootste belemmering voor een verdere winstgevende ontwikkeling van de Duitse keten, die ook al enige tijd met een sanering bezig is.

Mobivia werkt onder een aantal merknamen waaronder Norauto, Midas, Carter-Cash en Auto 5 op 1.500 servicepunten in 16 Europese landen. ATU heeft 577 vestigingen in Duitsland, 25 in Oostenrijk en 6 in Zwitserland. Het is de bedoeling dat ATU na de overname onder eigen naam op de Duitse markt blijft opereren.