Caroobi is de eerste Duitse activiteit van het BMW-fonds dat tot doel heeft de overgang van autofabrikant naar mobiliteitsdienstverlener te ondersteunen.

Het bijna twee jaar geleden opgerichte Caroobi telt inmiddels 60 medewerkers waarvan de helft technische deskundigen die eerst een diagnose-op-afstand stellen en een kostenschatting afgeven. Op basis daarvan zoekt het bedrijf een beschikbare garage, waartoe het samenwerkt met ruim 400 van de ruim 10.000 vrije werkplaatsen in Duitsland. Caroobi kan voor die werkplaatsen ook het bestellen van de benodigde onderdelen en de verdere administratieve afhandeling inclusief de facturering regelen. "Caroobi heeft het potentieel om de aftersales-markt in Duitsland drastisch te veranderen," denkt Christian Noske, partner van BMW i Ventures.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding