De NFC zorgt voor een evenwichtigere verhouding tussen franchisegever en franchisenemer, waardoor franchisenemers beter beschermd kunnen worden in hun ondernemersrisico als gevolg van de franchiserelatie.

Franchisenemers Netwerk Nederland

Bij Franchisenemers Netwerk Nederland zijn organisaties aangesloten als Het Vakcentrum (brancheorganisatie voor foodretail), Faned (een alliantie van franchisenemersverenigingen), Franchisewijzer en Fraudehelpdesk. Deze partijen laten zich vertegenwoordigen door Brigitte van der Burg.

Peter Niesink, algemeen directeur Bovag: "Met deze samenwerking willen organisaties voor franchisenemers uit de food, non-food en mobiliteitssector komen tot wettelijke verankering van de franchisecode in Nederland. Zo’n verankering van de NFC draagt bij aan een betere onderhandelingspositie van de franchisenemers. En die is ook nodig. Vandaag zitten we samen met Franchisenemers Netwerk Nederland aan tafel bij staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken om over spoedige wettelijke verankering van de code te spreken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding