Het aantal bij formules aangesloten autobedrijven neemt jaar na jaar toe. Deze ontwikkeling komt niet onverwacht. Marktanalist Clem Dickmann van AUMACON: "Binnen de automotive sector wordt steeds vaker de noodzaak tot samenwerking en schaalvergroting ingezien. Ook ontwikkelingen rondom telematica en voertuigtechniek zorgen ervoor dat het solitair en onafhankelijk opererende autobedrijf het steeds moeilijker gaat krijgen. Vandaar de toenemende behoefte om zich aan te sluiten."

De 40 garageformules hebben op dit moment tezamen 3.055 deelnemers aan zich verbonden. Nederland telt in totaal circa acht duizend autobedrijven. Gevraagd naar de ambities voor het komend jaar komen de Nederlandse formules op een gezamenlijk doel uit van ongeveer vier duizend deelnemers – een gewenste toename van liefst 32 procent in ruim één jaar tijd. Dickmann: "De kans dat dat ook daadwerkelijk realiteit wordt is niet groot, maar het geeft wel aan dat groei een strategisch issue is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding