Met de plaatsing van een laadpaal naast twee oranjekleurige laadparkeervakken en een hightech informatiewand over elektrisch rijden, is JAMES Autoservice Jan Pels in Woerden het allereerste Moobi Center van Nederland. Dit jaar nog wil JAMES Autoservice Nederland in alle vestigingen een Moobi Center openen. Behalve voor onderhoud en reparatie kan de rijder van een elektrische auto bij het bedrijf terecht voor vragen over of aanschaf van diensten en producten die met elektrisch vervoer te maken hebben, zoals de huur of aanschaf van een eigen laadpunt.

Alle merken

Elke JAMES-werkplaats krijgt via Moobi toegang tot trainingen en technische specificaties die nodig zijn voor onderhoud en reparatie aan alle merken auto’s met een elektrische of hybride aandrijving. Hetzelfde geldt voor alle veiligheids- en comfortsystemen aan boord van een moderne auto. Moobi maakt rechtstreeks afspraken met autofabrikanten om toegang te krijgen tot de benodigde data. Ook met nieuwe merken, met name omdat deze vaak geen eigen servicepunten hebben.

Landelijke uitrol

“De opening van ons eerste Moobi Center in Woerden markeert het begin van een landelijke uitrol. Nog dit jaar krijgen de huidige 72 vestigingen een Moobi Center in huis, waarmee wij voorbereid zijn op de toekomst. Ons doel is echter om door te groeien naar honderd vestigingen, zodat we elke rijder van een elektrische auto in Nederland kunnen bedienen,” zegt Ronald Jochems, relatiemanager bij JAMES Autoservice Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding