Mobivia gaat samen inkopen met Britse Halfords

Het Franse autoservicebedrijf Mobivia, onder meer eigenaar van de in België aanwezige ketens Auto5 en Midas en van het Duitse ATU, gaat bij de inkoop samenwerken met het Britse Halfords.

Op die manier denken beide bedrijven auto-onderdelen goedkoper te kunnen leveren. Het gaat daarbij met name om producten uit China en andere Aziatische landen waar de bedrijven al eigen inkoopcentrales hebben.

Mobivia is onder 21 verschillende merknamen met ruim 2.000 vestigingen actief in 19 landen. Het Franse bedrijf komt oorspronkelijk voort uit Norauto. Halfords, dat geen banden heeft met de gelijknamige Nederlandse winkelketen, telt 448 winkels voor fietsen en fiets- en auto-onderdelen en 317 autoservice centers in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft in de zojuist bekend gemaakte kwartaalcijfers gesteld dat het meer nadruk wil leggen op onderhoud- en service van auto’s als groeimarkt.

Mobivia heeft onlangs al een samenwerking aangekondigd met Renault. Die bedrijven hebben samen een meerderheid verworven in Exadis, de onderdelen-dochter van de Laurent Group dat onder meer smeermiddelen, verven, machines en dergelijke levert voor zowel personen- als vrachtauto’s. Exadis kan daarmee haar activiteiten als distributeur en groothandel van multi-brand auto-onderdelen verder uitbouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mobivia gaat samen inkopen met Britse Halfords - Automobielmanagement.nl

Mobivia gaat samen inkopen met Britse Halfords

Het Franse autoservicebedrijf Mobivia, onder meer eigenaar van de in België aanwezige ketens Auto5 en Midas en van het Duitse ATU, gaat bij de inkoop samenwerken met het Britse Halfords.

Op die manier denken beide bedrijven auto-onderdelen goedkoper te kunnen leveren. Het gaat daarbij met name om producten uit China en andere Aziatische landen waar de bedrijven al eigen inkoopcentrales hebben.

Mobivia is onder 21 verschillende merknamen met ruim 2.000 vestigingen actief in 19 landen. Het Franse bedrijf komt oorspronkelijk voort uit Norauto. Halfords, dat geen banden heeft met de gelijknamige Nederlandse winkelketen, telt 448 winkels voor fietsen en fiets- en auto-onderdelen en 317 autoservice centers in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft in de zojuist bekend gemaakte kwartaalcijfers gesteld dat het meer nadruk wil leggen op onderhoud- en service van auto’s als groeimarkt.

Mobivia heeft onlangs al een samenwerking aangekondigd met Renault. Die bedrijven hebben samen een meerderheid verworven in Exadis, de onderdelen-dochter van de Laurent Group dat onder meer smeermiddelen, verven, machines en dergelijke levert voor zowel personen- als vrachtauto’s. Exadis kan daarmee haar activiteiten als distributeur en groothandel van multi-brand auto-onderdelen verder uitbouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding