Bosch en AutoCrew sluiten 25 garagebedrijven aan in de Benelux

Het aantal vestigingen van Bosch Car Service en AutoCrew is dit jaar met 25 garagebedrijven gegroeid. Bosch Car Service rapporteert zes nieuwe adressen in Nederland en tien in België/Luxemburg. In Nederland kwamen er verder twee AutoCrew-vestigingen bij en zeven in België/Luxemburg. Met bijna 900 conceptpartners zijn die twee formules nu de grootste in de Benelux aldus Bosch.

Volgens formulemanager Michiel Frijters is de groei een gevolg van de snelle toename van het aantal hightech systemen in moderne auto’s. “Veel garagehouders zijn onzeker vanwege de vele veranderingen in de autowereld: de opkomst van e-mobility, ADAS-rijhulpsystemen, ‘over the air’ software-updates en andere innovaties in autotechniek. Ze zoeken een partner die daarbij kan helpen.”

Leasemarkt

Een andere oorzaak van de snelle groei is volgens Frijters de internationalisering van de leasemarkt en de opkomst van private leasing. “Leasemaatschappijen werken steeds vaker internationaal, en maken graag ook internationale serviceafspraken. Ze hoeven dan niet meer per land afzonderlijke deals te sluiten maar kunnen alles vatten in één overeenkomst. Bosch is de enige partij waarmee dat kan. Op dit moment wordt het eerste Europese contract getekend. Binnenkort volgt een tweede, en we zitten al om tafel met een derde partij. Voor al hun auto’s zijn de Bosch-werkplaatsen straks Europawijd preferred supplier voor onderhoud.”

Nieuwkomers in Nederland bij Bosch Car Service zijn Autobedrijf Bijsma in Loppersum, Autobedrijf Van Zoggel in Ravenstein, Autocentrum Valstar in Kwinstheul, Agin in Rotterdam, Autocentrum Bollenstreek in Hillegom en Car Center ’t Gooi in Naarden. AutoCrew kon Peemen Auto’s in Den Hout en Autobedrijf Jan van Wezel in Valkenswaard verwelkomen.

Lees ook:
Honderdste vestiging voor Eurorepar Car Service

Bosch en AutoCrew sluiten 25 garagebedrijven aan in de Benelux - Automobielmanagement.nl

Bosch en AutoCrew sluiten 25 garagebedrijven aan in de Benelux

Het aantal vestigingen van Bosch Car Service en AutoCrew is dit jaar met 25 garagebedrijven gegroeid. Bosch Car Service rapporteert zes nieuwe adressen in Nederland en tien in België/Luxemburg. In Nederland kwamen er verder twee AutoCrew-vestigingen bij en zeven in België/Luxemburg. Met bijna 900 conceptpartners zijn die twee formules nu de grootste in de Benelux aldus Bosch.

Volgens formulemanager Michiel Frijters is de groei een gevolg van de snelle toename van het aantal hightech systemen in moderne auto’s. “Veel garagehouders zijn onzeker vanwege de vele veranderingen in de autowereld: de opkomst van e-mobility, ADAS-rijhulpsystemen, ‘over the air’ software-updates en andere innovaties in autotechniek. Ze zoeken een partner die daarbij kan helpen.”

Leasemarkt

Een andere oorzaak van de snelle groei is volgens Frijters de internationalisering van de leasemarkt en de opkomst van private leasing. “Leasemaatschappijen werken steeds vaker internationaal, en maken graag ook internationale serviceafspraken. Ze hoeven dan niet meer per land afzonderlijke deals te sluiten maar kunnen alles vatten in één overeenkomst. Bosch is de enige partij waarmee dat kan. Op dit moment wordt het eerste Europese contract getekend. Binnenkort volgt een tweede, en we zitten al om tafel met een derde partij. Voor al hun auto’s zijn de Bosch-werkplaatsen straks Europawijd preferred supplier voor onderhoud.”

Nieuwkomers in Nederland bij Bosch Car Service zijn Autobedrijf Bijsma in Loppersum, Autobedrijf Van Zoggel in Ravenstein, Autocentrum Valstar in Kwinstheul, Agin in Rotterdam, Autocentrum Bollenstreek in Hillegom en Car Center ’t Gooi in Naarden. AutoCrew kon Peemen Auto’s in Den Hout en Autobedrijf Jan van Wezel in Valkenswaard verwelkomen.

Lees ook:
Honderdste vestiging voor Eurorepar Car Service