Ex-directeur James Autoservice lanceert nieuw werkplaatsconcept Lease Service Partner

Lease Service Partner (LSP) is een nieuw werkplaatsconcept voor de zakelijke markt. LSP koppelt leasemaatschappijen en grote fleetparken voor gestuurd onderhoud aan zo’n 250 individuele garagisten en grotere werkplaatsformules. Dat netwerk moet in 2025 klaar zijn.

Met een compleet nieuw service- en onderhoudsconcept voor grote wagenparken maakt Lease Service Partner naar eigen zeggen gestuurd onderhoud nu bereikbaar voor individuele autobedrijven en bestaande werkplaatsformules. Initiatiefnemers zijn Denis van Altena, voormalig directeur van James Autoservice, en Maik Dielissen van Autoleaseman.

Merkdealers

“Leasemaatschappijen en fleetpartijen zorgen met hun enorme wagenparken jaarlijks voor een omzet van bijna 500 miljoen euro aan gestuurd onderhoud,” verklaart Van Altena. “Het overgrote deel van dat onderhoud komt tot dusver bij merkdealers terecht. Via een uitgebreid netwerk van gecertificeerde Lease Service Partner servicebedrijven bieden wij deze grootzakelijke klanten nu de mogelijkheid om het onderhoud aan hun wagenparken eenvoudig onder te brengen binnen één centrale serviceformule.” Lease Service Partner werkt aan een landelijk dekkend netwerk van circa 250 professionele servicepartners dat tegen 2025 gereed moet zijn. Aansluitend wil LSP het netwerk op Europees niveau verder uitbreiden.

Qualified Premium

Binnen het serviceconcept van LSP voldoen alle garagisten aan de strenge Qualified Premium-certificering, die als de nieuwe benchmark op het gebied van service en onderhoud kan worden gezien, aldus een verklaring van de beide initiatiefnemers. ‘De basis voor Qualified Premium is het Qualified-label van Stichting Duurzaam Repareren. Op basis van de criteria die Stichting Duurzaam Repareren voor service en onderhoud hanteert, legt LSP de lat voor zijn servicepartners nog hoger met het Qualified Premium-certificaat.

Fource

Lease Service Partner gaat samenwerken met het grossiersnetwerk van Fource en Full Fource Partners. Inmiddels is gestart met het uitrollen van het nieuwe servicenetwerk. ‘De garageformule AutoFirst Nederland met haar 140 partners is zeer geïnteresseerd in een samenwerking met LSP met een deel van haar netwerk’, aldus LSP. De eerste twee vestigingen hebben zich reeds aangesloten. Vestigingen van Carteam en Das Autohaus Nederland zullen op korte termijn volgen.

Ex-directeur James Autoservice lanceert nieuw werkplaatsconcept Lease Service Partner - Automobielmanagement.nl

Ex-directeur James Autoservice lanceert nieuw werkplaatsconcept Lease Service Partner

Lease Service Partner (LSP) is een nieuw werkplaatsconcept voor de zakelijke markt. LSP koppelt leasemaatschappijen en grote fleetparken voor gestuurd onderhoud aan zo’n 250 individuele garagisten en grotere werkplaatsformules. Dat netwerk moet in 2025 klaar zijn.

Met een compleet nieuw service- en onderhoudsconcept voor grote wagenparken maakt Lease Service Partner naar eigen zeggen gestuurd onderhoud nu bereikbaar voor individuele autobedrijven en bestaande werkplaatsformules. Initiatiefnemers zijn Denis van Altena, voormalig directeur van James Autoservice, en Maik Dielissen van Autoleaseman.

Merkdealers

“Leasemaatschappijen en fleetpartijen zorgen met hun enorme wagenparken jaarlijks voor een omzet van bijna 500 miljoen euro aan gestuurd onderhoud,” verklaart Van Altena. “Het overgrote deel van dat onderhoud komt tot dusver bij merkdealers terecht. Via een uitgebreid netwerk van gecertificeerde Lease Service Partner servicebedrijven bieden wij deze grootzakelijke klanten nu de mogelijkheid om het onderhoud aan hun wagenparken eenvoudig onder te brengen binnen één centrale serviceformule.” Lease Service Partner werkt aan een landelijk dekkend netwerk van circa 250 professionele servicepartners dat tegen 2025 gereed moet zijn. Aansluitend wil LSP het netwerk op Europees niveau verder uitbreiden.

Qualified Premium

Binnen het serviceconcept van LSP voldoen alle garagisten aan de strenge Qualified Premium-certificering, die als de nieuwe benchmark op het gebied van service en onderhoud kan worden gezien, aldus een verklaring van de beide initiatiefnemers. ‘De basis voor Qualified Premium is het Qualified-label van Stichting Duurzaam Repareren. Op basis van de criteria die Stichting Duurzaam Repareren voor service en onderhoud hanteert, legt LSP de lat voor zijn servicepartners nog hoger met het Qualified Premium-certificaat.

Fource

Lease Service Partner gaat samenwerken met het grossiersnetwerk van Fource en Full Fource Partners. Inmiddels is gestart met het uitrollen van het nieuwe servicenetwerk. ‘De garageformule AutoFirst Nederland met haar 140 partners is zeer geïnteresseerd in een samenwerking met LSP met een deel van haar netwerk’, aldus LSP. De eerste twee vestigingen hebben zich reeds aangesloten. Vestigingen van Carteam en Das Autohaus Nederland zullen op korte termijn volgen.