Vakgarage stopt met eigen kwaliteitsprogramma Vakplan

Garageformule Vakgarage stopt met zijn eigen kwaliteitsprogramma Vakplan en sluit aan bij Qualified Modern Car Repair, onderdeel van Duurzaam Repareren. De keuring blijft in handen van Corbo. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Vakgarage kiest voor Automotive Academy

“Inhoudelijk mankeerde er eigenlijk niet veel aan Vakplan”, zegt Vishal Durgaram van Vakgarage. “Maar het zijn kwaliteitseisen die wij zelf hebben opgesteld en beheren. De controle werd gedaan door de Corbo, die weer aan ons rapporteerde. We gaan nu de kwaliteit borgen door aan te sluiten op Qualified-Premium. Hierbij beheert Stichting Duurzaam Repareren de programma-eisen, rapporteren de auditeurs aan hen en wordt door hen besloten of een vestiging wel of niet aan de standaard voldoet. Zo kunnen wij objectief en onafhankelijk de kwaliteit van ons netwerk aantonen.”

Volgende stap

Vakgarage voerde al het Duurzaam Reparen-label Groen Gedaan. Qualified-Premium is nu de volgende stap. Ook past het label volgens Durgaram beter bij de internationale ambities: Qualified-Premium is ook in België actief. In het programma worden bedrijven onder andere beoordeeld op noodzakelijke opleidingen en trainingen, wettelijke zaken zoals Arbo-formaliteiten, beschikbaarheid van data en informatie en de juiste apparatuur. Onder ‘Premium’ vallen daarnaast de netheid van het bedrijf, een goede wachtruimte, toiletten en de parkeergelegenheid.

Een jaar

Binnen een jaar wil Vakgarage alle vestigingen op het Qualified-Premium niveau hebben. “Vakgarage is de op één na grootste formule in Nederland. Of we ooit de grootste zullen zijn weet ik niet, maar we willen wel de beste zijn. Of in ieder geval worden,” zegt Durgaram.

Lees ook:
Fource neemt Vakgarage over

Reageren
500 tekens over
Vakgarage stopt met eigen kwaliteitsprogramma Vakplan - Automobielmanagement.nl

Vakgarage stopt met eigen kwaliteitsprogramma Vakplan

Garageformule Vakgarage stopt met zijn eigen kwaliteitsprogramma Vakplan en sluit aan bij Qualified Modern Car Repair, onderdeel van Duurzaam Repareren. De keuring blijft in handen van Corbo. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Vakgarage kiest voor Automotive Academy

“Inhoudelijk mankeerde er eigenlijk niet veel aan Vakplan”, zegt Vishal Durgaram van Vakgarage. “Maar het zijn kwaliteitseisen die wij zelf hebben opgesteld en beheren. De controle werd gedaan door de Corbo, die weer aan ons rapporteerde. We gaan nu de kwaliteit borgen door aan te sluiten op Qualified-Premium. Hierbij beheert Stichting Duurzaam Repareren de programma-eisen, rapporteren de auditeurs aan hen en wordt door hen besloten of een vestiging wel of niet aan de standaard voldoet. Zo kunnen wij objectief en onafhankelijk de kwaliteit van ons netwerk aantonen.”

Volgende stap

Vakgarage voerde al het Duurzaam Reparen-label Groen Gedaan. Qualified-Premium is nu de volgende stap. Ook past het label volgens Durgaram beter bij de internationale ambities: Qualified-Premium is ook in België actief. In het programma worden bedrijven onder andere beoordeeld op noodzakelijke opleidingen en trainingen, wettelijke zaken zoals Arbo-formaliteiten, beschikbaarheid van data en informatie en de juiste apparatuur. Onder ‘Premium’ vallen daarnaast de netheid van het bedrijf, een goede wachtruimte, toiletten en de parkeergelegenheid.

Een jaar

Binnen een jaar wil Vakgarage alle vestigingen op het Qualified-Premium niveau hebben. “Vakgarage is de op één na grootste formule in Nederland. Of we ooit de grootste zullen zijn weet ik niet, maar we willen wel de beste zijn. Of in ieder geval worden,” zegt Durgaram.

Lees ook:
Fource neemt Vakgarage over