Mobiele dienstverlener YPCA, die twee maanden geleden in het nieuws kwam met het gratis automobilistentijdschrift Eileen, heeft laten onderzoeken hoe het met de koopbereidheid van de Nederlandse autoconsument zit. Die blijkt niet best. Bijna de helft van de automobilisten die nu nog in een nieuwe auto rijdt, gaat de volgende keer vanwege de kosten naar een occasion omzien. Veertig procent zegt bovendien op een kleiner en zuiniger model te willen overstappen. Ruim twintig procent van de automobilisten zal voorlopig vanwege de economische situatie helemaal geen andere auto kopen. Voor veel geplaagde Nederlandse auto-importeurs zijn het alarmerende signalen. De verkopen van nieuwe auto’s vertonen de afgelopen jaren een sterk neerwaartse lijn. In vergelijking met vijf jaar geleden is de afzet met tientallen procenten gedaald, een voor de autobranche alarmerende ontwikkeling. Meer hierover op www.autointernationaal.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding