Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd door Advocatenkantoor Rutten. Ruim een op de vijf respondenten is ervoor in een deel van een ander autobedrijf te huren om daar een verkooppunt te vestigen. Het meest in trek is een stuk showroom van een dealer, maar er bestaat ook interesse om te huren van een vrije garage. Ongeveer hetzelfde percentage van de ondervraagden zou wel een deel van zijn pand willen verhuren aan een dealer, als die daar een verkooppunt zou openen. Van hen overweegt een gedeelte zelfs het verkoopcontract voor nieuwe auto’s te beëindigen. “Dealers werken al langer samen. Een aanzienlijke groep ziet er nu dus kennelijk ook wat in om bij elkaar in bed te kruipen”, concludeert Caspar Rutten (foto). Meer over de enquête leest u in AM nummer 3 van deze week. Het rapport met daarin de resultaten van de enquête verschijnt binnenkort. Indien u dat rapport wilt ontvangen, kunt u zich hiervoor aanmelden. Gebruik de banner van Advocatenkantoor Rutten op de site van Automobiel Management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding