Europese autoverkopen weer omlaag

De autoverkopen in Europa zijn in mei voor de vierde achtereenvolgende maand gedaald.

In totaal werden 1.442.518 auto’s verkocht, 1,6 procent minder dan een jaar eerder. Hoewel de verkopen in Oost-Europese landen blijven stijgen, werd dat effect volledig teniet gedaan door de aanhoudende daling in West-Europa. Volgens de autokoepel Acea gingen de verkopen in ons land met 1,3 procent omhoog naar 41.825. De grootste daler was Duitsland (min 11,1 procent). Wat de merken betreft klappen vooral de grote automodellen fors naar beneden. Jaguar vertoont een daling met 33,7 procent, Lexus met 21,1 procent en de Amerikaanse GM-merken met 53,6 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese autoverkopen weer omlaag - Automobielmanagement.nl

Europese autoverkopen weer omlaag

De autoverkopen in Europa zijn in mei voor de vierde achtereenvolgende maand gedaald.

In totaal werden 1.442.518 auto’s verkocht, 1,6 procent minder dan een jaar eerder. Hoewel de verkopen in Oost-Europese landen blijven stijgen, werd dat effect volledig teniet gedaan door de aanhoudende daling in West-Europa. Volgens de autokoepel Acea gingen de verkopen in ons land met 1,3 procent omhoog naar 41.825. De grootste daler was Duitsland (min 11,1 procent). Wat de merken betreft klappen vooral de grote automodellen fors naar beneden. Jaguar vertoont een daling met 33,7 procent, Lexus met 21,1 procent en de Amerikaanse GM-merken met 53,6 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding