Sombere vooruitzichten schadeverzekeraars

De sector van schadeverzekeringen lijkt aan zijn top te zitten, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Het resultaat in 2006 is ten opzichte van 2005 gelijk gebleven, terwijl de vijf jaar ervoor steeds sprake was van een stijgend resultaat. Alleen voor motorrijtuigenverzekeringen viel in 2006 nog een beter resultaat te melden – van negen procent van de verdiende premie in 2005 naar dertien procent in 2006. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn de goede resultaten van 2006 moeilijk te evenaren. Bovendien houdt de stevige (prijs)concurrentie in vaak verzadigde markten de premies laag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sombere vooruitzichten schadeverzekeraars - Automobielmanagement.nl

Sombere vooruitzichten schadeverzekeraars

De sector van schadeverzekeringen lijkt aan zijn top te zitten, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Het resultaat in 2006 is ten opzichte van 2005 gelijk gebleven, terwijl de vijf jaar ervoor steeds sprake was van een stijgend resultaat. Alleen voor motorrijtuigenverzekeringen viel in 2006 nog een beter resultaat te melden – van negen procent van de verdiende premie in 2005 naar dertien procent in 2006. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn de goede resultaten van 2006 moeilijk te evenaren. Bovendien houdt de stevige (prijs)concurrentie in vaak verzadigde markten de premies laag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding