Dealeronderzoek: If you can’t beat them, join them

Ernst & Young heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder autodealers. Tachtig procent schat de groeikansen van Nederlandse dealers in het buitenland niet hoog in.

Met name het branchevertrouwen en de houding ten aanzien van internationalisering waren onderwerp van deze studie. Het onderzoek is in juni gehouden. De meest opvallende uitkomsten daarbij zijn: Dealers hebben voor de komende twaalf maanden meer vertrouwen in een gunstige ontwikkeling van hun werkplaats dan ten aanzien van de autoverkoop. Het rapportcijfer dat dealers geven voor hun bedrijfsrendement in de komende twaalf maanden is gemiddelde een zes min. Een meerderheid van de dealers (71 procent) ziet de internationalisering als een kans. Bijna de helft van de dealers denkt dat binnen vijf jaar zich ook buitenlandse dealers zich in Nederland gaan vestigen; dit zou dan met name door fusie en overname gaan plaatsvinden. Over de kansen van Nederlandse dealers buiten onze landsgrenzen is men niet al te optimistisch: ruim tachtig procent denkt dat Nederlandse dealers in het buitenland niet sterk zullen groeien. Tweederde van de dealers staat open voor internationale samenwerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dealeronderzoek: If you can’t beat them, join them - Automobielmanagement.nl

Dealeronderzoek: If you can’t beat them, join them

Ernst & Young heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder autodealers. Tachtig procent schat de groeikansen van Nederlandse dealers in het buitenland niet hoog in.

Met name het branchevertrouwen en de houding ten aanzien van internationalisering waren onderwerp van deze studie. Het onderzoek is in juni gehouden. De meest opvallende uitkomsten daarbij zijn: Dealers hebben voor de komende twaalf maanden meer vertrouwen in een gunstige ontwikkeling van hun werkplaats dan ten aanzien van de autoverkoop. Het rapportcijfer dat dealers geven voor hun bedrijfsrendement in de komende twaalf maanden is gemiddelde een zes min. Een meerderheid van de dealers (71 procent) ziet de internationalisering als een kans. Bijna de helft van de dealers denkt dat binnen vijf jaar zich ook buitenlandse dealers zich in Nederland gaan vestigen; dit zou dan met name door fusie en overname gaan plaatsvinden. Over de kansen van Nederlandse dealers buiten onze landsgrenzen is men niet al te optimistisch: ruim tachtig procent denkt dat Nederlandse dealers in het buitenland niet sterk zullen groeien. Tweederde van de dealers staat open voor internationale samenwerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding