Slecht verkoopjaar bij oosterburen

De Duitse automarkt zal in 2007 het slechtste resultaat boeken sinds het hereniging.

De afzet zal uitkomen op 3,17 tot 3,17 miljoen eenheden en dat is sinds 1990 nog nooit zo weinig geweest. Dat zegt de VDA, het Duitse verbond van de autoindustrie. De oorzaken zouden liggen bij de verhoging van de btw en bij de onzekerheid van de consument over de milieukwestie. In vergelijking met het voorjaar zal de daling negen procent zijn. Voor 2008 verwacht VDA een lichte stijging tot 3,2 miljoen eenheden. De export gaat wel goed: 2007 gaat een cijfer opleveren van 4,3 miljoen geëxporteerde auto’s. Dat is het vijfde opeenvolgende record, meldt Autohaus Online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Slecht verkoopjaar bij oosterburen - Automobielmanagement.nl

Slecht verkoopjaar bij oosterburen

De Duitse automarkt zal in 2007 het slechtste resultaat boeken sinds het hereniging.

De afzet zal uitkomen op 3,17 tot 3,17 miljoen eenheden en dat is sinds 1990 nog nooit zo weinig geweest. Dat zegt de VDA, het Duitse verbond van de autoindustrie. De oorzaken zouden liggen bij de verhoging van de btw en bij de onzekerheid van de consument over de milieukwestie. In vergelijking met het voorjaar zal de daling negen procent zijn. Voor 2008 verwacht VDA een lichte stijging tot 3,2 miljoen eenheden. De export gaat wel goed: 2007 gaat een cijfer opleveren van 4,3 miljoen geëxporteerde auto’s. Dat is het vijfde opeenvolgende record, meldt Autohaus Online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding