Europese verkopen 1,1 procent hoger

De Europese autoverkopen zijn vorig jaar 1,1 procent hoger uitgekomen dan in 2006. Dat is vooral te danken aan de nog altijd sterk oplopende verkopen in de Oost-Europese landen.

In West-Europa is op z’n hoogst sprake van een bescheiden groei, waarbij Duitsland zelfs een daling met 9,2 procent moest incasseren. Volgens de Brusselse autokoepel werden er in 2007 in Europa 15.959.000 auto’s verkocht, 176.000 meer dan een jaar eerder. Grootste plussers waren de kleine Baltische Staten – met in Litouwen zelfs een groei van bijna 50 procent – Roemenië met 26 procent plus, Polen met bijna 23 procent groei en Bulgarije met een groei van bijna 20 procent. In West-Europa staat Zweden bovenaan met ruim 8 procent groei terwijl Nederland samen met Griekenland en Ierland in een middenmoot staat met ruim 4 procent hogere verkopen. Behalve Duitsland scoren ook Finland, Oostenrijk en Spanje lager terwijl de autoverkopen in België nagenoeg gelijk zijn gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese verkopen 1,1 procent hoger - Automobielmanagement.nl

Europese verkopen 1,1 procent hoger

De Europese autoverkopen zijn vorig jaar 1,1 procent hoger uitgekomen dan in 2006. Dat is vooral te danken aan de nog altijd sterk oplopende verkopen in de Oost-Europese landen.

In West-Europa is op z’n hoogst sprake van een bescheiden groei, waarbij Duitsland zelfs een daling met 9,2 procent moest incasseren. Volgens de Brusselse autokoepel werden er in 2007 in Europa 15.959.000 auto’s verkocht, 176.000 meer dan een jaar eerder. Grootste plussers waren de kleine Baltische Staten – met in Litouwen zelfs een groei van bijna 50 procent – Roemenië met 26 procent plus, Polen met bijna 23 procent groei en Bulgarije met een groei van bijna 20 procent. In West-Europa staat Zweden bovenaan met ruim 8 procent groei terwijl Nederland samen met Griekenland en Ierland in een middenmoot staat met ruim 4 procent hogere verkopen. Behalve Duitsland scoren ook Finland, Oostenrijk en Spanje lager terwijl de autoverkopen in België nagenoeg gelijk zijn gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding