In totaal werden vorig jaar 11.891 personenauto’s gestolen, waarvan er 6.653 werden teruggevonden. Het terugvindpercentage steeg tot 55,9 procent, waardoor 476 auto’s minder definitief verdwenen. Medio 2007 is een eind gekomen aan de stijging van het aantal diefstallen van jonge auto’s. De daling van het aantal diefstallen met 7,5 procent deed zich voor bij auto’s van alle leeftijden. Per duizend auto’s werd gemiddeld 1,6 auto gestolen. De kans daarop verschilt sterk per merk. Bij Mini, Volkswagen en Mercedes is het diefstalrisico het hoogst. Het aantal diefstallen van motorfietsen steeg met elf procent (1.547 in 2006, 1.676 in 2007). Bijna een kwart verdwijnt in en rond Amsterdam. Nog een kwart in en rond Rotterdam en Den Haag samen. Ruim tien procent van de gestolen motorfietsen is ouder dan twintig jaar. Gemiddeld wordt slechts 26 procent teruggevonden. Klik door naar Statistiek Voertuigdiefstal over 2007 voor het complete overzicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding