Goede aprilcijfers duwen EU-autoverkopen weer in de plus

Mede dankzij twee of drie extra werkdagen in april vertonen de autoverkopen in die maand een kloeke vooruitgang vergeleken met april 2007: plus 9,4 procent.

Cumulatief schrijven de autoverkopers in de meeste Europese landen ook weer zwarte cijfers: over de eerste vier maanden gerekend stegen de verkopen met één procent tot een totaal van 5.575.564 stuks.   Op Spanje (-6,6%) en Italië (-8,2%) na doen de meeste grote landen het redelijk tot goed dit jaar. Vooral Duitsland (+ 7,3%) lijkt zich krachtig te herstellen na de zwakke verkoopcijfers van 2007. De Belgen tonen zich ook dit jaar kooplustiger dan hun bovenburen; België plust tot en met april 9,5 procent tegenover een toename van slechts 2,9 procent in Nederland.   De grote fabrikanten hebben het niettemin moeilijk dit jaar. Weliswaar groeit de Volkswagen groep een mager procentje, PSA, Ford en GM verliezen elk enkele procenten aan afzet. Voor de Toyota groep wil het dit jaar helemaal niet erg vlotten; het concern ziet dit jaar de Europese verkoop met 8,7 procent terugvallen. Daarentegen doen BMW groep (+14,6%) en Daimler (+8,2%) het juist erg goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goede aprilcijfers duwen EU-autoverkopen weer in de plus - Automobielmanagement.nl

Goede aprilcijfers duwen EU-autoverkopen weer in de plus

Mede dankzij twee of drie extra werkdagen in april vertonen de autoverkopen in die maand een kloeke vooruitgang vergeleken met april 2007: plus 9,4 procent.

Cumulatief schrijven de autoverkopers in de meeste Europese landen ook weer zwarte cijfers: over de eerste vier maanden gerekend stegen de verkopen met één procent tot een totaal van 5.575.564 stuks.   Op Spanje (-6,6%) en Italië (-8,2%) na doen de meeste grote landen het redelijk tot goed dit jaar. Vooral Duitsland (+ 7,3%) lijkt zich krachtig te herstellen na de zwakke verkoopcijfers van 2007. De Belgen tonen zich ook dit jaar kooplustiger dan hun bovenburen; België plust tot en met april 9,5 procent tegenover een toename van slechts 2,9 procent in Nederland.   De grote fabrikanten hebben het niettemin moeilijk dit jaar. Weliswaar groeit de Volkswagen groep een mager procentje, PSA, Ford en GM verliezen elk enkele procenten aan afzet. Voor de Toyota groep wil het dit jaar helemaal niet erg vlotten; het concern ziet dit jaar de Europese verkoop met 8,7 procent terugvallen. Daarentegen doen BMW groep (+14,6%) en Daimler (+8,2%) het juist erg goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding