BMW verkoopt weer vier procent meer

De BMW groep (BMW, Mini, Rolls Royce) heeft in mei 133.496 auto’s verkocht. Dat is 3,9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar liggen de verkopen nu 6,7 procent hoger. De groep verkocht in deze periode 618.731 auto’s. Nooit eerder passeerde het Duitse bedrijf eind mei al de grens van zeshonderdduizend wagens.

Het merk BMW verkocht in mei 110.704 auto’s, precies twee procent meer. Het bedrijf meldt daarbij dat de X6, al enige tijd in de VS verkrijgbaar en sinds een week ook in Europa, goed aanslaat. Verder gingen de (toch al goede) verkopen van Mini  14,2 procent omhoog, naar 22.682 wagens. Opmerkelijk: tegen de trend van  kleinere auto’s in wist Rolls Royce de verkopen bijna te verdubbelen, door 110 voertuigen af te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW verkoopt weer vier procent meer - Automobielmanagement.nl

BMW verkoopt weer vier procent meer

De BMW groep (BMW, Mini, Rolls Royce) heeft in mei 133.496 auto’s verkocht. Dat is 3,9 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Over de eerste vijf maanden van dit jaar liggen de verkopen nu 6,7 procent hoger. De groep verkocht in deze periode 618.731 auto’s. Nooit eerder passeerde het Duitse bedrijf eind mei al de grens van zeshonderdduizend wagens.

Het merk BMW verkocht in mei 110.704 auto’s, precies twee procent meer. Het bedrijf meldt daarbij dat de X6, al enige tijd in de VS verkrijgbaar en sinds een week ook in Europa, goed aanslaat. Verder gingen de (toch al goede) verkopen van Mini  14,2 procent omhoog, naar 22.682 wagens. Opmerkelijk: tegen de trend van  kleinere auto’s in wist Rolls Royce de verkopen bijna te verdubbelen, door 110 voertuigen af te leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding