In vrijwel alle productsegmenten werden de afgelopen zes maanden namelijk redelijke tot zeer goede verkoopcijfers gerealiseerd: de personenautoafzet nam 1,8 procent toe, de verkoop van bestelbusjes klom met 14,9 procent en in de zware voertuigen werd een afzettoename van liefst 33,2 procent gerealiseerd. 

 

Het zijn met name de personenauto’s van Franse makelij die – geholpen door een reeks van recente productlanceringen – nu goede progressie maken. De Duitse volumemerken hebben het een stuk moeilijker, met uitzondering van Ford dat in het afgelopen halfjaar zelfs naar de eerste plaats klom.

 

De Duitse koplopers in de bestelwagenmarkt – Volkswagen en Mercedes-Benz – voelen eveneens de hete adem van de Franse merken. Daarnaast neemt ook de verkoop van Italiaanse en Aziatische busjes weer toe.

 

De verkoop van vrachtwagens was met name in het eerste kwartaal extreem hoog (+89%), in het tweede kwartaal daalde de afzet met vijftien procent. Vooral marktleider DAF profiteerde van deze kortstondige marktopleving en zag zijn aandeel op de thuismarkt met bijna vier procent klimmen naar 30,6 procent. 

 

Complete cijferoverzichten zijn te vinden op http://www.dealersupportnet.nl/