Eerder vandaag verleende de rechtbank van Den Bosch het bedrijf voorlopig uitstel van betaling, om een oplossing te vinden voor de acute geldproblemen. Gedurende die periode kan de onderneming (voorlopig) blijven voortbestaan.

Gistermiddag maakte HDMG bekend dat het vandochtend surseance zou aanvragen. Op de eigen website licht de onderneming haar financiële problemen als volgt toe: "De autobranche heeft het niet makkelijk op het ogenblik. Er worden minder auto’s verkocht, vaak ook nog kleinere dan voorheen en veel automobilisten stellen het onderhoud uit. HDMG Mobility Group (met uitzondering van het Harley-Davidson/Buell motordealerbedrijf in Veghel & HDMG Lease BV) is door deze ongunstige economische en marktomstandigheden ernstig in de problemen gekomen en moest extra geld aantrekken om de zaken voort te kunnen zetten. En dat is in deze vakantieperiode helaas niet tijdig gelukt."

Aangesteld als bewindvoerder zijn inmiddels de advocaten Schalken en Deterink, onder supervisie van rechter-commissaris mr. Loesberg. Vanmiddag om vier uur voeren de bewindvoerders voor het eerst overleg met directeur Herman Driessen. Dat een duo aan de slag gaat, heeft volgens een woordvoerder van de rechtbank te maken met de omvang van het bedrijf. HDMG behoort tot de middelgrote dealerholdings van ons land. De voorlopige surseance van betaling geldt voor in totaal zestien bv’s, die samen tien automerken vertegenwoordigen. Het dealerschap van Harley-Davidson/Buell alsmede HDMG Lease vallen erbuiten.

Om hun belangen veilig te stellen, mocht de surseanceverlening uitmonden in een faillissementsaanvraag, hebben diverse importeurs gisteravond en vandaag de door hen geleverde auto’s weggehaald. Voor klanten die vragen hebben over een nieuwe auto die ze bij HDMG hebben besteld is een speciaal telefoonnummer geopend. Ook is een apart e-mailadres in het leven geroepen voor vragen van klanten.