Dat is althans de uitkomst van een onderzoek in opdracht van de Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND).

Ruim twee derde van de Duitse consumenten kijkt allereerst naar het verbruik. Voor 42 procent is veiligheid belangrijk. Prestaties en comfort scoren slechts twaalf procent, respectievelijk elf procent. Voor technische maatregellen op het gebied van verbruiksreductie zou veertien procent extra geld over hebben. Verder vindt 83 procent van de ondervraagden dat de overheid maatregelen moet nemen om fabrikanten te dwingen zuiniger auto’s te produceren.

Eenzelfde onderzoek is ook gehouden in Italië, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Gemiddeld 87 procent van de ondervraagden in deze landen schaart zich achter het EU-voorstel om een maximale CO2-uitstoot van 120 gram per km in te voeren. Uitschieters bij dit gemiddelde zijn de Fransen (92 procent) en de Duitsers (55 procent).