Die groei is volledig te danken aan de sloopregeling. In juni lagen de Duitse autoverkopen op een recordniveau van 427 duizend, veertig procent hoger dan een jaar geleden.

Volgens het Verband der Autoindustrie zorgt de schrootpremie er samen met belastingmaatregelen voor dat de "val wordt geremd". Voorzitter Matthias Wissmann zegt dat de maatregelen de binnenlandse vraag versterken en daarmee de autosector in dit jaar stabiliseren. De economische crisis heeft in Duitsland vooral de export in zijn greep.  Wissmann wijst er op dat vooral de leveranciers van kleine en compacte auto’s profiteren. ‘’De schrootpremie heeft wel nevenverschijnselen en leidt tot een asymetrische ontwikkeling.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding