Dat meldt het Duitse vakblad Automobilwoche, op basis van dataleverancier EurotaxSchwacke. Gemiddeld kost een gebruikte auto het bedrijf waar hij is gestald 22 euro per dag. Samen waren de Duitse autobedrijven in de periode januari t/m april twee miljard euro kwijt aan stakosten.

Er was een duidelijk verschil tussen benzine- en dieselmodellen. Eerstgenoemde categorie stond gemiddeld 112 dagen te wachten op een eigenaar, diesels deden er 140 dagen over. Wagens van een jaar oud stonden 98 dagen in de showroom, wagens van twee jaar langer dan zes maanden. De merken BMW, Renault, Audi en Fiat hebben bij onze oosterburen de langste statijd. Modellen van Hyundai zijn het snelste weer de deur uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding