De Zweedse vrachtwagenfabrikant stelt dat de Europese vrachtwagenmarkt nog altijd gekenmerkt wordt door een lage  economische activiteit, maar dat de neergang in de West-Europese markten is afgenomen. In Latijns-Amerika is de vraag volgens de truckmaker relatief goed gebleven en in Azië is er sprake van een zeker herstel. Vooruitkijkend stelt de truckmaker goed gepositioneerd te zijn voor winstgevendheid en groei.

Scania zag de nettowinst in de verslagperiode afnemen  tot 822 miljoen Zweedse kronen (circa 80,6 miljoen euro), van 1,52 miljard een jaar geleden. Analisten geraadpleegd door Dow Jones Newswires hadden een winst verwacht van 484 miljoen kronen. Per aandeel nam de winst af tot 1,03 kronen, van 1,90 kronen vorig jaar.

Scania leverde in het afgelopen kwartaal 13.753 voertuigen af, 23 procent minder dan de 17.975 voertuigen een jaar geleden. De orders stegen sterk tot 13.884 voertuigen. Dat was nog maar 2.423 een jaar geleden. Het aandeel Scania noteert woensdagochtend in Stockholm zo’n vier procent hoger na de publicatie van de kwartaalcijfers. (bron: Dow Jones Nieuwsdienst)

 

Zie ook: Scania boekt klein winstje in derde kwartaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding