BMW zelf kon afgelopen jaar 1,07 miljoen auto’s wegzetten, een daling met elf procent. Mini kwam bijna zeven procent lager uit op ruim 216 duizend eenheden terwijl Rolls-Royce net iets meer dan duizend wagens wist te verkopen. Bovendien kon BMW melden dat de verkopen in januari 2010 ruim zestien procent hoger liggen dan een jaar geleden. Dat sluit alvast goed aan bij de voorspelling van Reithofer dat de verkopen dit jaar zullen kunnen toenemen. Vooral de nieuwe 5-serie moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren, hoopt men in München. "De BMW Group is het jaar begonnen met een zekere mate van optimisme. Nieuwe modellen  zullen ons de wind in de rug geven. We zijn dan ook zeker van plan de belangrijkste leverancier van premium auto’s in de wereld te blijven", aldus Reithofer.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding