Overname door Spyker drijft prijs Saab-occasions op

De overname van Saab door Spyker mist zijn effect niet op de prijzen van gebruikte Saabs. Nu er weer hoop gloort voor Saab trekken de prijzen weer aan. Dat blijkt althans uit onderzoek door vroemm.nl. Deze autosite vergeleek de vraagprijzen van gebruikte Saabs sinds mei 2009 met die van gebruikte auto’s van andere merken.

Voor de zomer van 2009, toen een faillissement van Saab mogelijk leek, daalde de prijs van een Saab-occasion relatief sterk. De gemiddelde prijs voor een Saab-occasion daalde met 1,8 procent terwijl de gemiddelde occasionprijs 0,7 procent minder waard werd. Dit betekent 1,1 procentpunt ofwel ruim tweeënhalf keer slechter. De potentiële overname door de Zweedse sportwagenfabrikant Koenigsegg had een positief effect op de prijs van een Saab-occasion. Toen deze gesprekken hoogtij vierden, de maanden juli, augustus en september 2009, deed Saab het 0,1 procentpunt beter. Saab-occasions stegen met gemiddeld 0,8 procent, terwijl de stijging van een andere occasion 0,7 procent bedroeg. Totdat eind november bleek dat deze Zweedse transactie niet doorging, deed een Saab-occasion het zelfs 0,4 procentpunt beter dan gemiddeld (0,5 procent voor Saab versus 0,1 procent voor het gemiddelde).

Toen Spyker in beeld kwam, in december 2009 en januari 2010, werd een Saab-occasion 0,53 procent meer waard. De gemiddelde occasionprijs liet in dezelfde maand juist een daling zien, zij het beperkt met 0,03 procent. Dit betekent een relatieve waardestijging van 0,56 procentpunt van Saab ten opzichte van het gemiddelde. De berekening is gebaseerd op marktgegevens van circa 150 duizend occasions, aldus vroemm.nl.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Overname door Spyker drijft prijs Saab-occasions op - Automobielmanagement.nl

Overname door Spyker drijft prijs Saab-occasions op

De overname van Saab door Spyker mist zijn effect niet op de prijzen van gebruikte Saabs. Nu er weer hoop gloort voor Saab trekken de prijzen weer aan. Dat blijkt althans uit onderzoek door vroemm.nl. Deze autosite vergeleek de vraagprijzen van gebruikte Saabs sinds mei 2009 met die van gebruikte auto’s van andere merken.

Voor de zomer van 2009, toen een faillissement van Saab mogelijk leek, daalde de prijs van een Saab-occasion relatief sterk. De gemiddelde prijs voor een Saab-occasion daalde met 1,8 procent terwijl de gemiddelde occasionprijs 0,7 procent minder waard werd. Dit betekent 1,1 procentpunt ofwel ruim tweeënhalf keer slechter. De potentiële overname door de Zweedse sportwagenfabrikant Koenigsegg had een positief effect op de prijs van een Saab-occasion. Toen deze gesprekken hoogtij vierden, de maanden juli, augustus en september 2009, deed Saab het 0,1 procentpunt beter. Saab-occasions stegen met gemiddeld 0,8 procent, terwijl de stijging van een andere occasion 0,7 procent bedroeg. Totdat eind november bleek dat deze Zweedse transactie niet doorging, deed een Saab-occasion het zelfs 0,4 procentpunt beter dan gemiddeld (0,5 procent voor Saab versus 0,1 procent voor het gemiddelde).

Toen Spyker in beeld kwam, in december 2009 en januari 2010, werd een Saab-occasion 0,53 procent meer waard. De gemiddelde occasionprijs liet in dezelfde maand juist een daling zien, zij het beperkt met 0,03 procent. Dit betekent een relatieve waardestijging van 0,56 procentpunt van Saab ten opzichte van het gemiddelde. De berekening is gebaseerd op marktgegevens van circa 150 duizend occasions, aldus vroemm.nl.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding