De verkoop van het Duitse premium automerk steeg in Amerika in maart met 26 procent vergeleken met een jaar eerder. Binnen zijn segment heeft de E-klasse in de Verenigde Staten inmiddels een marktaandeel van 35 procent bereikt. Ook de S-klasse blijft het uitstekend doen, ondanks de komst van nieuwere concurrenten als de Audi A8. Mercedes-Benz verkoopt nog altijd vier keer zoveel exemplaren van zijn toplimousine als Audi.

Op de thuismarkt had Mercedes-Benz het moeilijker. De verkoop in Duitsland verliep in de eerste maanden van 2010 matig, aldus Schmidt. In januari en februari wist men zelfs het niveau van vorig jaar (toen er 13,9 procent moest worden ingeleverd) niet te halen. Voor heel 2010 wordt in Duitsland gemikt op een vergelijkbare afzet als in 2009. (autointernationaal.nl)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding