Europese verkopen ruim negen procent hoger

De Europese autoverkopen lagen in het eerste kwartaal ruim negen procent hoger dan een jaar geleden. In de maand maart op zich werden 10,8 procent meer auto’s verkocht.

Dat blijkt uit het overzicht van de koepelorganisatie van Europese autofabrikanten Acea in Brussel. Vergeleken bij het eerste kwartaal van 2008 werden echter nog altijd ruim negen procent minder auto’s afgezet. Ons land kwam in de afgelopen maand uit op een plus van bijna 31 procent en over het kwartaal op een plus van bijna zeventien procent.

Acea schrijft de goede resultaten nog altijd toe aan voortdurende steunmaatregelen in een reeks landen. Wel blijkt dat de verkopen opeens inzakken zodra zo’n schrootpremie wordt stopgezet. Zo werden in Duitsland in maart meer dan een kwart minder auto’s verkocht dan in maart vorig jaar. Andere landen deden het echter goed, met Spanje als opvallende uitschieter met een plus van meer dan zestig procent.

Wat betreft de automerken wist de Volkswagen-groep zijn marktaandeel verder op te voeren naar 20,8 procent. Ook General Motors ging omhoog met nu een aandeel van negen procent. Producenten van vooral kleine(re) auto’s als Peugeot, Citroen, Ford en Renault moesten allemaal marktaandeel inleveren.

Kijk voor meer cijfers en marktinformatie in het Dossier Carmonitor: KLIK HIER.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese verkopen ruim negen procent hoger - Automobielmanagement.nl

Europese verkopen ruim negen procent hoger

De Europese autoverkopen lagen in het eerste kwartaal ruim negen procent hoger dan een jaar geleden. In de maand maart op zich werden 10,8 procent meer auto’s verkocht.

Dat blijkt uit het overzicht van de koepelorganisatie van Europese autofabrikanten Acea in Brussel. Vergeleken bij het eerste kwartaal van 2008 werden echter nog altijd ruim negen procent minder auto’s afgezet. Ons land kwam in de afgelopen maand uit op een plus van bijna 31 procent en over het kwartaal op een plus van bijna zeventien procent.

Acea schrijft de goede resultaten nog altijd toe aan voortdurende steunmaatregelen in een reeks landen. Wel blijkt dat de verkopen opeens inzakken zodra zo’n schrootpremie wordt stopgezet. Zo werden in Duitsland in maart meer dan een kwart minder auto’s verkocht dan in maart vorig jaar. Andere landen deden het echter goed, met Spanje als opvallende uitschieter met een plus van meer dan zestig procent.

Wat betreft de automerken wist de Volkswagen-groep zijn marktaandeel verder op te voeren naar 20,8 procent. Ook General Motors ging omhoog met nu een aandeel van negen procent. Producenten van vooral kleine(re) auto’s als Peugeot, Citroen, Ford en Renault moesten allemaal marktaandeel inleveren.

Kijk voor meer cijfers en marktinformatie in het Dossier Carmonitor: KLIK HIER.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding