Brazilië heel belangrijk voor resultaten Fiat

Fiat verliest geld in Europa maar in Brazilië boekte Fiat een netto winst van 863 miljoen dollar. Fiat heeft er een kwart van de markt voor kleine auto’s en bestelauto’s in handen.

De Fiat-fabriek in Betim, een stad in de buurt van Belo Horizonte in het zuidoosten van Brazilië, is de grootste van Fiat maar ook een van de drukste van de wereld. Er wordt 24 uur per dag gewerkt in drieploegendienst waardoor er elke twintig seconden een auto van de band loopt met in totaal zo’n drieduizend per dag. De fabriek produceerde in 2009 ruim 722 duizend auto’s. Alleen de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg bouwde meer auto’s, namelijk 740 duizend.

Fiat verliest geld in Europa maar boekte in Brazilië een netto winst van 1,6 miljard real (863 miljoen dollar). Fiat heeft er een kwart van de markt voor kleine auto’s en bestelauto’s in handen. Vorig jaar verkocht Fiat meer auto’s in Brazilië dan in Italië. Men voorziet nog een groot potentieel voor groei want in Brazilië is er momenteel één auto op zesenhalf inwoners. In Amerika is dat bijna één op één.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Brazilië heel belangrijk voor resultaten Fiat - Automobielmanagement.nl

Brazilië heel belangrijk voor resultaten Fiat

Fiat verliest geld in Europa maar in Brazilië boekte Fiat een netto winst van 863 miljoen dollar. Fiat heeft er een kwart van de markt voor kleine auto’s en bestelauto’s in handen.

De Fiat-fabriek in Betim, een stad in de buurt van Belo Horizonte in het zuidoosten van Brazilië, is de grootste van Fiat maar ook een van de drukste van de wereld. Er wordt 24 uur per dag gewerkt in drieploegendienst waardoor er elke twintig seconden een auto van de band loopt met in totaal zo’n drieduizend per dag. De fabriek produceerde in 2009 ruim 722 duizend auto’s. Alleen de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg bouwde meer auto’s, namelijk 740 duizend.

Fiat verliest geld in Europa maar boekte in Brazilië een netto winst van 1,6 miljard real (863 miljoen dollar). Fiat heeft er een kwart van de markt voor kleine auto’s en bestelauto’s in handen. Vorig jaar verkocht Fiat meer auto’s in Brazilië dan in Italië. Men voorziet nog een groot potentieel voor groei want in Brazilië is er momenteel één auto op zesenhalf inwoners. In Amerika is dat bijna één op één.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding