Autoverkoop plust zes maanden op rij: mei +19,4 procent

De groei in de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland houdt aan. Vanaf december 2009 is er sprake van maandelijkse stijging van meer dan tien procent. Ook in mei klommen de autoverkopen weer flink; vorig maand werden 37 duizend nieuwe auto’s afgeleverd tegenover 31 duizend in mei 2009, een toename van 19,4 procent.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van RDC. Inmiddels staat de verkoopteller dit jaar na vijf maanden op 219.652 nieuwe auto’s, achttien procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de jongste prognose van bureau Aumacon koerst de totaalmarkt dit jaar af op een eindtotaal van 425 duizend auto’s, zo’n tien procent meer dan de schamele 387 duizend van 2009.

Peugeot was in de maand mei het meest gewild met een marktaandeel van 10,4 procent, Volkswagen (9,8 procent) en Ford (8,8) waren in mei goed voor het zilver en brons. Over vijf maanden gerekend is Volkswagen nog steeds ‘s lands nummer één met een marktaandeel van 10,2 procent, gevolgd door Toyota (9,4) en Ford (9,0 procent).

Wat is uw verwachting van de autoverkopen dit jaar? Stem op de poll, rechts onderop de homepage van deze website.

 verkoopcijfers personenauto mei 2010.

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkoop plust zes maanden op rij: mei +19,4 procent - Automobielmanagement.nl

Autoverkoop plust zes maanden op rij: mei +19,4 procent

De groei in de verkoop van nieuwe auto’s in Nederland houdt aan. Vanaf december 2009 is er sprake van maandelijkse stijging van meer dan tien procent. Ook in mei klommen de autoverkopen weer flink; vorig maand werden 37 duizend nieuwe auto’s afgeleverd tegenover 31 duizend in mei 2009, een toename van 19,4 procent.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van RDC. Inmiddels staat de verkoopteller dit jaar na vijf maanden op 219.652 nieuwe auto’s, achttien procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de jongste prognose van bureau Aumacon koerst de totaalmarkt dit jaar af op een eindtotaal van 425 duizend auto’s, zo’n tien procent meer dan de schamele 387 duizend van 2009.

Peugeot was in de maand mei het meest gewild met een marktaandeel van 10,4 procent, Volkswagen (9,8 procent) en Ford (8,8) waren in mei goed voor het zilver en brons. Over vijf maanden gerekend is Volkswagen nog steeds ‘s lands nummer één met een marktaandeel van 10,2 procent, gevolgd door Toyota (9,4) en Ford (9,0 procent).

Wat is uw verwachting van de autoverkopen dit jaar? Stem op de poll, rechts onderop de homepage van deze website.

 verkoopcijfers personenauto mei 2010.

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding