Rolls-Royce zal afzet dit jaar verdubbelen

Rolls-Royce zegt dit jaar zijn afzet tenminste te zullen verdubbelen ten opzichte van 2009. Dat komt vooral door de lancering van de ‘kleine’ Ghost en door een opleving van de vraag naar dure auto’s op de wereld.

De verkoopresultaten van Rolls-Royce via de zeven dealerschappen in China zullen voor het eerst die op de thuismarkt overtreffen. Dat meldde Torsten Müller-Ötvös, de ceo van de Britse BMW-dochter, aan Financial Times. Hij verwacht een ‘fantastische groei’ in China en een goed herstel van de resultaten in de VS dit jaar. In het Verenigd Koninkrijk zou de afzet de helft hoger zijn dan vorig jaar. Dat komt vooral door de introductie van de Ghost, de kleinste en goedkoopste Rolls-Royce. De verkopen in het Midden-Oosten, traditioneel een goed afzetgebied voor RR, zijn nog niet hersteld na de financiële crisis in Dubai.

Rolls-Royce verkocht vorig jaar ongeveer duizend auto’s. Dit jaar zullen dat er minstens tweeduizend zijn. In de eerste vijf maanden leverde RR al 678 auto’s af.

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rolls-Royce zal afzet dit jaar verdubbelen - Automobielmanagement.nl

Rolls-Royce zal afzet dit jaar verdubbelen

Rolls-Royce zegt dit jaar zijn afzet tenminste te zullen verdubbelen ten opzichte van 2009. Dat komt vooral door de lancering van de ‘kleine’ Ghost en door een opleving van de vraag naar dure auto’s op de wereld.

De verkoopresultaten van Rolls-Royce via de zeven dealerschappen in China zullen voor het eerst die op de thuismarkt overtreffen. Dat meldde Torsten Müller-Ötvös, de ceo van de Britse BMW-dochter, aan Financial Times. Hij verwacht een ‘fantastische groei’ in China en een goed herstel van de resultaten in de VS dit jaar. In het Verenigd Koninkrijk zou de afzet de helft hoger zijn dan vorig jaar. Dat komt vooral door de introductie van de Ghost, de kleinste en goedkoopste Rolls-Royce. De verkopen in het Midden-Oosten, traditioneel een goed afzetgebied voor RR, zijn nog niet hersteld na de financiële crisis in Dubai.

Rolls-Royce verkocht vorig jaar ongeveer duizend auto’s. Dit jaar zullen dat er minstens tweeduizend zijn. In de eerste vijf maanden leverde RR al 678 auto’s af.

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding