De fabriek in Flins stamt uit 1952 en de oudste assemblagefabriek voor carrosseriën van Renault in Frankrijk. In de fabriek zijn achttien modellen gefabriceerd, inclusief de wereldberoemde modellen als de 4CV, de Renault 4, de 16, de 5 en de eerste generatie van Twingo.

 

Momenteel werken ruim 3,4 duizend mensen in de fabriek waar 730 nieuwe Clio’s per dag worden gebouwd. Vanaf 2012 gaat de fabriek batterijen maken voor elektrische auto’s en de elektrische auto die is gebaseerd op het concept ZOE Z.E. Concept. In Flins wordt vanaf 2013 ook de Clio IV gebouwd.

 

Renault heeft veertien fabrieken in Frankrijk, en 38 in totaal weredlwijd. In 2009 produceerden de dertigduizend medewerkers in de Franse fabrieken samen 545 duizend auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding