De Estate is in verhouding achtergebleven omdat dat model op de Amerikaanse markt, waar Mercedes-Benz sterk is, niet wordt gevoerd. Ook thuismarkt Duitsland is meer een sedanmarkt.  In Europa is de laatste tijd de vraag toegenomen. In Nederland is het aandeel van de Estate bij de verkopen van de C-klasse inmiddels gestegen naar dertig procent. Woordvoerder Per Peschar van Mercedes-Benz Nederland zegt dat er twee redenen waren voor de matige vraag in ons land. Ten eerste was het prijsverschil tussen de sedan- en de stationuitvoering groter dan bij Audi en BMW. Dat is intussen op gelijke hoogte gebracht met een verschil van twee mille tussen de beide carrosserievarianten. In de tweede plaats had het ook te maken met de aandacht van de dealerorganisatie, die zich nu ook wat meer richt op de verkoop van de Estate, aldus Peschar.

Mercedes gaat in Amerika uitstekend, met een omzet van 125 duizend exemplaren in het eerste halve jaar, wat een toename is van 23 procent vergeleken met de eerste helft van 2009.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding