Toyota is sinds het jaar 2000 op de Nederlandse markt met de Prius. Het was de eerste in grote volumes geproduceerde hybride auto ter wereld. Inmiddels kent Toyota de derde generatie Prius.

Vanaf deze maand is het hybride aanbod bij de Toyota dealer verder uitgebreid met de Auris Hybrid. Van deze eerste in Europa geproduceerde hybride auto zijn in ons land inmiddels 1.900 verkoopcontracten getekend. Toyota heeft zich wereldwijd ten doel gesteld om zo snel mogelijk, nog in dit decennium, ruim 1 miljoen hybride auto’s per jaar te verkopen. Doel is om hybride modellen binnen het gehele gamma te introduceren.

Toyota lanceerde al in 1997 de eerste Prius op de Japanse markt. Onlangs maakte Toyota bekend dat de verkoop van haar hybride modellen op de Japanse markt de 1 miljoen eenheden is gepasseerd. Wereldwijd zijn er reeds 2,68 miljoen verkocht. Met deze verkoopcijfers gaat een wereldwijde reductie van circa 15 miljoen ton CO2 gepaard.

Kijk in de fotogalerij welke bekende filmsterren Toyota hybride rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding