Dit blijkt uit  voorlopige cijfers van RDC, bewerkt door bureau Aumacon. Dit jaar is nog geen enkele maand slechter geweest dan de vergelijkbare maand in 2009. Na acht maanden loopt de totaalmarkt dan ook stevig voor op vorig jaar: +22,2 procent. In verkoopcijfers: 345.304 stuks dit jaar tegenover 282.561 stuks in de eerste acht maanden van 2009. Volgens de jongste prognose van Aumacon koerst de markt dit jaar af op een jaartotaal van tenminste 450 duizend auto’s. In maart voorspelde Aumacon een aantal van 425 duizend. De markttoename wordt geheel verklaard door de fiscale incentives van de overheid, waarvan vooral de kopers van kleine zuinige auto’s profiteren.

 

Toyota was in augustus het bestverkochte merk met 3.612 registraties, gevolgd door Volkswagen (3.450) en Peugeot (3.288). Cumulatief (januari tot en met augustus) staat Volkswagen nog royaal aan kop met een verkoopaantal van 34.647 stuks. Volkswagen verkocht vorig jaar in dezelfde periode nog maar 28.369 nieuwe auto’s, en had toen- evenals nu – een marktaandeel van 10,0 procent. Alleen Toyota en Ford doen nog enigszins mee voor de eindzege, maar de achterstand op Volkswagen is inmiddels fiks; Toyota verkocht dit jaar (t/m augustus) 30.693 auto’s (marktaandeel 8,9 procent), Ford 29.487 (8,5 procent).

 

Meer cijfers bij Aumacon 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding