Vooralsnog is de stijging van de categorie elektrisch natuurlijk te danken aan de enorme populariteit van de hybride personenauto. De fiscale stimulering die deze auto ontvangt, is een belangrijke reden voor het verkoopsucces. Bovag en Rai Vereniging voorzien dat de ‘volledig elektrische auto’ eind dit jaar zijn opwachting in dit segment gaat maken.

De inspanningen van het Formule E-Team, waar zowel Bovag als Rai Vereniging actief in participeren, maken dat er in de komende maanden en in heel 2011 veel volledig elektrisch aangedreven voertuigen in ons land zullen worden geregistreerd. Daarmee maakt Nederland zijn rol als voortrekker in dit nieuwe brandstofsegment waar, vindt men.

Nieuw in de jongste editie van Mobiliteit in Cijfers is de veel uitgebreidere statistiek rondom de in- en uitvoer van auto’s. Behalve aantallen wordt er veel specifiekere informatie gegeven over bouwjaar, brandstofsoort en merk. Ook is er een toptien opgenomen van de meest geïmporteerde oldtimers naar merk. Niet verbazingwekkend is de koppositie voor Mercedes-Benz in dat specifieke segment.

Hier de cijfers

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding