Dat blijkt uit het maandoverzicht van de Europese autokoepel Acea. In oktober liepen de verkopen in alle grote Europese landen met meer dan tien procent terug. Spanje blijft daarbij de kroon spannen met een daling van 37,6 procent terwijl Duitsland op minus twintig procent en Frankrijk op een daling van 18,5 procent uitkwam. In ons land gingen de autoverkopen vorige maand, althans volgens Acea, juist omhoog en wel met 23,7 procent. De vaderlandse automarkt blijft daarmee één van de best presterende in Europa.

Ook wat merken betreft staan er veel zware minnen op de lijst. Wat de grotere merken betreft doen de grootste dalingen zich voor bij Fiat met 32,9 procent, Ford dat 29,5 procent omlaag ging en Toyota met een daling van 28,8 procent. Verder moest Renault 21,8 procent inleveren, Peugeot 20,4 procent en Volkswagen 13,8 procent. Dacia ging, zoals al maanden, opnieuw omhoog maar dit keer met niet meer dan vier procent. Een opvallende stijger is Mitsubishi met liefst 43,2 procent meer verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding