Over elf maanden gerekend zijn er dit jaar inmiddels 472 duizend nieuwe auto’s verkocht, bijna een kwart meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De eindstand voor 2010 zal nu met zekerheid de Aumacon-prognose van 480 duizend nieuwe stuks gaan bereiken.

Het was vooral Opel dat in november de cijfers opstuwde.  Met ruim vierduizend afleveringen was Opel voor één maand weer even de nummer één van ons land. De sinds 2004 ongenaakbare marktleider Volkswagen moest het in november met slechts 3,7 duizend nieuwe registraties stellen, goed voor een tweede plek. Peugeot (3.109), Ford (3.064) en Fiat (2.771) volgden aansluitend.
Voor de totaalzege over 2010 is de prolongatie van de eerste plaats voor Volkswagen al lang en breed veiliggesteld. Volkswagen heeft dit jaar in elf maanden tijd al 48,5 duizend nieuwe auto’s op naam staan, naaste belager Toyota komt niet verder dan veertigduizend stuks. In een decembermaand worden er – om allerlei waarderedenen – in totaal nog maar zo’n tienduizend registraties gedaan, waarmee december traditiegetrouw de veruit laagste automaand van het jaar is.
Voor meer cijfers zie http://www.dealersupportnet.nl/  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding