In 2009 maakten bijvoorbeeld de Audi A4 Avant en A6 Avant en BMW 5-Serie Touring nog deel uit van de toptien maar dit jaar verdwenen ze uit de lijst. Import van de A4 Avant bleef in deze groeimarkt op hetzelfde niveau maar import van de A6 Avant en 5-Serie Touring liepen terug (respectievelijk -3 procent en -10 procent).  

 toptien importauto 2010 VWE.

Vrijstelling van wegenbelasting en benzineprijzen lijken in 2010 toch aanleiding te hebben gevormd voor een importopmars van zuinige auto’s en wegenbelastingvrije oldtimers. In 2010 voert namelijk Mercedes-Benz de lijst aan met de 190-serie W201 (+132 procent) gevolgd door de VW Golf (+88) en de Mercedes-Benz 200-serie W124 (+387 procent). Nieuwkomers zijn de Volkswagen Polo en Lupo, de Peugeot 107 en Toyota Aygo. Mini bleef in de toptien maar zakte van de eerste plek in 2009 naar de vierde in 2010.

De ontwikkeling van het importeren van occasions is ook in een ander daglicht opvallend. De groei van 22 procent is namelijk groot in vergelijking tot de occasionverkoop binnen Nederland. Die bleef steken bij een plus van één procent ten opzichte van 2009.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding